‘Red Bull deed alles om Ricciardo te behouden’

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo verruilde aan het einde van dit seizoen Red Bull Racing voor Renault, maar als het aan Christian Horner had gelegen was het nooit zo ver gekomen. De teambaas van Red Bull zegt in een interview met Motorsport dat de renstal er alles aan heeft gedaan om het contract met de Australiër te verlengen.

Ricciardo leek afgelopen zomer op weg naar contractverlenging bij Red Bull, maar kondigde tot ieders verrassing opeens aan naar Renault te verkassen. Red Bull besloot daarop Pierre Gasly als opvolger aan te wijzen: “We hebben het nog eens van alle kanten bekeken en ik denk dat we er alles aan gedaan hebben om hem te behouden. Hij kwam zelfs met de klassieker ‘het ligt niet aan jou, maar aan mij.’ Ik denk dat hij gewoon toe was aan een nieuwe uitdaging, maar mogelijk was hij ook bezorgd over zijn kansen na de snelle opkomst van Max [Verstappen] en niet helemaal zeker over wat Honda zou kunnen leveren.”

Dat Ricciardo zou zijn vertrokken omdat Verstappen de eerste coureur zou zijn binnen het team, noemt Horner onzin: “De nummer één is de coureur die op de baan voorop ligt, dat is een simpele regel. En er is absoluut nul voorkeur binnen het team. Daniel [Ricciardo] zal je dat bevestigen.”