Max Verstappen: ‘Esteban Ocon provoceerde me’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen claimt dat hij na afloop van de tumultueus verlopen Grand Prix van Brazilië door Esteban Ocon werd uitgedaagd om de Fransman een duw te geven.

Verstappen verloor de race op Interlagos door een verkeerd ingeschatte inhaalmanoeuvre van Ocon, die op een ronde achterstand reed en zichzelf wilde ‘unlappen.’ Na afloop van de race ontstond er in de pitstraat een opstootje waarbij Verstappen de Racing Point-coureur een duw gaf.

Over dat incident zegt de Nederlander in het AD: “Voor mezelf was ik super rustig, maar ik wilde wel even verhaal halen, zo van: wat deed jij nou? Toen begon hij me een beetje uit te lachen. En als je net die wedstrijd hebt verloren, dan vind ik dat een heel ongepaste reactie. Dus duwde ik hem van: waar ben jij mee bezig? Begon hij meteen te schreeuwen van ‘haal de camera’s erbij.’ En hij zei ‘duw me dan, duw me dan.’ Ja, dan houd ik natuurlijk niet in. Mij maakt die camera niks uit. Ja, dan vind ik dat een heel normale reactie.”

Verstappen werd door de FIA bestraft en moet komend jaar twee dagen vrijwilligerswerk doen.