Christian Horner: ‘Verstappen is sterker gaan rijden’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is zeer te spreken over het jaar van Max Verstappen. De Nederlander is door zijn ervaring weer sterker gaan rijden en boekte dit jaar ook veel progressie. Dat het soms minder gaat, is volgens Horner normaal.

“Het is gewoon ervaring en voor het krijgen van ervaring zijn er geen kortere wegen die je kunt nemen. Hij is dit jaar absoluut sterker gaan rijden. Net als alle andere topcoureurs weet hij zich heel snel aan te passen. Het lijkt wel alsof hij alles wat hij meemaakt opslaat in een databank, zodat hij later gebruik kan maken van die ervaring”, zegt Horner tegen Motorsport.com

Dat Verstappen aan het begin van het seizoen af en toe lastige momenten kende, is volgens de Brit heel normaal. “Bij alle rijders, ook bij de toppers, gaat het wel eens wat minder. Je kan het ook niet in elke race perfect doen. Kijk naar Sebastian Vettel afgelopen jaar, een viervoudig wereldkampioen.”

Volgend jaar zal Verstappen zich ook weer verder moeten ontwikkelen. “De druk zal volgend jaar anders zijn wanneer hij de ervaren coureur in het team is. Het is een constante evolutie waar je mee te maken hebt.”