Toeschouwersaantallen Formule 1 in de lift

Volle (oranje) tribunes tijdens de GP van Oostenrijk in 2018 (c) Red Bull Content Pool

Liberty Media heeft aan het einde van 2018 de bezoekersaantallen over het afgelopen seizoen bekendgemaakt. Volgens de Amerikaanse organisatoren bezochten afgelopen jaar ruim vier miljoen fans één of meerdere dagen één van de 21 Formule 1-weekends, ruim 2,7 procent meer dan een jaar eerder.

Elke Grand Prix kwamen er verdeeld over de vrijdag, zaterdag en zondag ruim 200.000 bezoekers naar de circuits, met als piek uiteraard de (race)zondag: gemiddeld zaten er elke zondag 81.093 mensen op de tribune. Dat is bijna twee keer zoveel als tijdens een gemiddelde wedstrijd in de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga (44.657 toeschouwers) of de Champions League (46.630 bezoekers).