Wolff: ‘Vertrek Raikkonen bij Ferrari een klap voor F1’

(c) Ferrari Media

Mercedes-teambaas Toto Wolff betreurt het dat Kimi Raikkonen volgend jaar niet meer voor Ferrari zal uitkomen, maar bij Sauber. Volgens de Oostenrijker is zijn vertrek bij de Scuderia zelfs een ‘klap’ voor de sport in het algemeen.

De ‘Iceman’ beleefde zijn beste seizoen sinds jaren in 2018 met ondermeer een poleposition én een overwinning tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Zijn vetrek bij het Italiaanse team zal volgens Wolff dan ook veel veranderen: “Ik denk dat het veel gaat veranderen in de Formule 1 dat Kimi niet meer in een Ferrari zit, in een wagen die in staat is races te winnen.”

Authentiek

“Hij (Raikkonen) is een persoonlijkheid. Hij is uniek in deze tijd met social media en zijn oncontroleerbare ego, altijd dicht bij zichzelf gebleven. Hij heeft zijn waarden en blijft die altijd trouw, hij is authentiek, dat is waar fans van houden. Dus Kimi niet meer in een Ferrari te zien is een klap voor ons allemaal”, aldus een openhartige Wolff.

Aanvankelijk dachten velen dat het vertrek van Raikkonen bij Ferrari meteen ook zijn vertrek uit de sport zou zijn. Niets bleek minder waar toen de nog altijd gretige 39-jarige Fin bekend maakte dat hij voor Sauber zou uitkomen. Het team waar hij 2001 zijn debuut maakte.