‘Fernando Alonso met Toyota in Dakar Rally 2020’

(c) McLaren F1

Fernando Alonso zou zich volgens het radioprogramma El Larguero – de Spaanse versie van Langs de Lijn – gaan voorbereiden op deelname aan de Dakar Rally van 2020. Alonso zou met Toyota aan de start komen, en een team gaan vormen met Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah en de Spaanse avonturier en tv-presentator Jesús Calleja, die eerder al meedeed aan de Dakar.

De inmiddels ex-Formule 1-coureur heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij belangstelling heeft voor andere takken van autosport. In november liet hij doorschemeren dat het zijn droom is om aan alle ‘grote, legendarische evenementen’ mee te doen. Vorig jaar deed hij al mee aan de Indy 500, voor komend jaar staan onder meer de 24 Uur van Daytona en Le Mans, de 6 Uur van Spa Francorchamps, en opnieuw de Indy 500 op zijn programma. Ook zou hij belangstelling hebben om voor Toyota WRC-wedstrijden te gaan rijden, onder meer de Rally van Monte Carlo.

Carlos Sainz sr, die komende Dakar zijn titel verdedigt, zei op het Spaanse sportgala dat Alonso hem al veel vragen heeft gesteld over de zwaarste rally ter wereld. “Fernando is zeer gemotiveerd om de Dakar te gaan rijden, maar of hij het daadwerkelijk gaat doen, moet je aan hem vragen”, zei Sainz.

Alonso zou niet de eerste ex-Formule 1-coureur zijn die aan de Dakar meedoet. Onder andere Jacky Ickx, Ukyo Katayama en onze eigen Jan Lammers gingen hem voor.

De Dakar Rally van 2019 begint op 6 januari en zal in zijn geheel in Peru worden gereden. Namens Nederland is Bernard ten Brinke een grote kanshebber bij de auto’s. Hij maakt deel uit van het Toyota-fabrieksteam met Nasser Al-Attiyah en Giniel de Villiers. Grand Prix Radio doet dagelijks verslag van de Dakar.