Organisatie GP Canada maakt zich geen zorgen

(c) Red Bull Content Pool

De toekomst van de Grand Prix van Canada is niet in gevaar. Dat stelt racepromotor Francois Dumontier in gesprek met Le Journal de Montreal. Formule 1-eigenaar Liberty Media liet eerder doorschemeren dat een aantal traditionele races mogelijk van de kalender verdwijnt.

Zoals bekend is Silverstone al lange tijd aan het onderhandelen met Liberty Media over een nieuw contract onder gunstigere voorwaarden, maar lijkt er geen schot in de zaak te zitten. Ook de races op Monza en Hockenheim lijken nog niet verzekerd van een langere toekomst op de Formule 1-kalender.

Langdurig contract

Over Montreal is Dumontier in ieder geval zeker van zijn zaak. “Ik heb de uitspraken van Chase (Chase Carey, CEO Formule 1, red.) gelezen, maar om meerdere redenen is het niet eens bij mij opgekomen. We hebben een langdurig contract tot 2029.”

Liberty Media wil graag uitbreiden op het Amerikaanse continent, maar zag de Grand Prix van Miami vooralsnog stranden. “Ja, zij willen meer Amerikaanse races”, gaat Dumontier verder, “maar wij zijn de basis. Dus nee, ik denk niet dat wij ons zorgen moeten maken.”

Renovatie circuit

Met een langdurig contract op zak maakt Montreal zich gereed voor de toekomst. Inmiddels is de renovatie van het Circuit Gilles Villeneuve in volle gang. Afgelopen zomer gingen de pitgebouwen, de controletorens en het oude podium al tegen de vlakte. Het nieuwe complex moet gereed zijn voordat op 9 juni 2019 de Canadese Grand Prix wordt afgewerkt.

Jouw reactie