Max Verstappen aan de slag in simulator

(c) Red Bull Content Pool

Het Formule 1-seizoen is nog maar net ten einde of Max Verstappen is alweer druk aan de slag met het oog op volgend jaar. Onze landgenoot zit dinsdag in de simulator. Hij maakt in de fabriek van Red Bull Racing in Milton Keynes kennis met de eigenschappen van de Honda-motor.

“We werken natuurlijk al hard aan volgend jaar. Je merkt binnen het hele team dat iedereen enorm gemotiveerd is en dat is nu het belangrijkste. Dat is erg mooi om te zien”, zei Verstappen tijdens het programma Sport & Talk van ServusTV.

Iedereen is positief

In dit stadium kan Verstappen nog weinig concreets zeggen over de auto en de motor. “Het is moeilijk om daar iets over te zeggen, want je weet niet wat de anderen doen. Bij ons is iedereen in ieder geval zeer positief.”

De krachtbron van Honda ligt komend seizoen voor het eerst achterin de bolide van Red Bull. Na twaalf jaar kwam er een einde aan de samenwerking tussen de renstal en Renault. Na succesvolle beginjaren was de laatste periode van het ‘huwelijk’ turbulent te noemen. Beide partijen maakten zich schuldig aan moddergooien.

Proefkonijn Toro Rosso

Toch begint Red Bull niet vanaf nul met de Honda-motor. Scuderia Toro Rosso fungeerde afgelopen seizoen als proefkonijn voor Red Bull Racing. Het zusterteam testte vele upgrades van de krachtbron van de Japanse motorleverancier.