Pech hield Daniel Ricciardo wakker

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo kende een lastig laatste seizoen bij Red Bull Racing. De goedlachse Australiër viel in 2018 diverse keren uit met technische problemen. De pech die de Red Bull-coureur achtervolgde zorgde voor enkele slechte nachten.

Ricciardo begon voortvarend aan het seizoen. Na de overwinningen in China en Monaco stond hij zelfs derde in het kampioenschap. Lang kon hij daar niet van genieten, want daarna stond hij veel te vaak langs de baan met technische problemen. “Er is dit jaar veel gebeurd en het zou naïef zijn om te denken dat het me op bepaalde momenten niet beïnvloed heeft. Soms slaap je dan zes uur in plaats van acht uur. Het gevolg daarvan is dat je reactietijd afneemt”, aldus Ricciardo tegen Motorsport.com.

De Australiër is van mening dat zo’n seizoen hem alleen maar sterker maakt. “Ik weet zeker dat het niet de laatste keer was dat ik in deze positie verkeer waarin ik veel mechanische problemen meemaak. Ik probeer hiervan te leren en terug te blikken om te zien wat ik beter had kunnen doen.”