Renault ondergaat (kleine) naamsverandering

(c) Renault F1 Team

De Franse Formule 1-renstal Renault krijgt een nieuwe naam. Waar het team voorheen Renault Sport Formula One Team heette, zal het per direct verder gaan onder de nieuwe naam Renault F1 Team.

De Fransen willen met deze “eenvoudigere en meer natuurlijke” naam “de sterke band tussen het merk en de Formule 1 benadrukken.” Met de nieuwe naam krijgt het team van coureurs Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo ook een nieuw logo dat overigens veel weg heeft van het oude.

Boven het oude en onder het nieuwe logo (c) Renault F1 Team

Of de auto’s van Renault volgend jaar ook een nieuwe naam krijgen is nog niet duidelijk. De auto’s hadden voorheen de letteraanduiding RS (Renault Sport) gevolgd door het jaartal waarin de auto actief was: zo heette de auto van dit jaar RS18. Met het wegvallen van de term ‘Sport’ zou dit wel eens kunnen veranderen.