Max Verstappen voorzichtig over titelkansen

(c) Red Bull Racing

Het Formule 1-seizoen is pas een week geleden afgesloten, maar Max Verstappen kan niet wachten tot het 17 maart 2019 is. Dan vindt in Melbourne de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen plaats. Met een succesvol einde van 2018 in het achterhoofd en een veelbelovende samenwerking met Honda in het vooruitzicht lijken alle seinen voor Red Bull komend seizoen op groen te staan.

Toch houdt de Nederlander in een interview met Formula1.com een slag om de arm: “Het ziet er allemaal veelbelovend uit, maar ik probeer realistisch te zijn en het nog even af te wachten. Ten eerste moeten we nog een goede auto bouwen en vervolgens moet ook de motor betrouwbaar zijn en veel vermogen hebben. Met dat laatste zit het wel goed denk ik, maar het is even wachten op de wintertests, daarna zien we wel verder.”

Red Bull brak begin dit jaar met het verleden door de RB14 erg vroeg klaar te hebben, iets dat het team gedurende het seizoen geen windeieren legde en leidde tot mogelijk het beste chassis van alle teams. Het geeft de stal een voordeel bij de doorontwikkeling van de auto en dat zou in combinatie met een potentieel sterkere Honda-motor een winnende combinatie moeten opleveren.

Toch houdt Verstappen een slag om de arm waar het gaat om zijn titelkansen: “Ik vind dat altijd een moeilijke kwestie. We hebben een goede auto en in de fabriek werkt men er vreselijk hard aan, maar dat doen ze bij Mercedes en Ferrari ook. Uiteindelijk ben je afhankelijk van het complete plaatje. En zelfs als we een winnend pakket hebben dan nog zullen er mogelijk weekends zijn waarin je een fout kan maken. Maar hopelijk hebben we in ieder geval een goed pakket.” De eerste wintertests vinden volgend jaar eind februari plaats in Barcelona.