Racing Point F1 zal teamnaam nogmaals wijzigen

Esteban Ocon (FRA) Racing Point Force India F1 VJM11. Russian Grand Prix, Sunday 30th September 2018. Sochi Autodrom, Sochi, Russia.

Voor de start van het Formule 1-seizoen zal Racing Point F1 nogmaals een naamswijziging ondergaan. Dat heeft teambaas Otmar Szafnauer bevestigd.

“Dit is niet de naam (Racing Point F1, red.) waaronder we gaan racen, maar iets dat we hebben gebruikt tot we een permanente naamwijziging ondergaan. Het zal geen Racing Point zijn”, zei Szafnauer tegen persbureau Reuters.

FIA-lijst

Afgelopen vrijdag publiceerde de FIA een lijst met de teams en coureurs die in 2019 op de startgrid staan. Daarop stond de naam Racing Point F1 vermeld, het voormalige Force India dat sinds de overname afgelopen zomer door een consortium onder leiding van Lawrence Stroll tijdelijk onder de naam Racing Point Force India reed.

Szafnauer verwacht dat de nieuwe naam van de renstal rond de presentatie van de nieuwe auto bekend wordt gemaakt. Deze naamsverandering zal wel goedgekeurd moeten worden door de FIA.