Lewis Hamilton gekroond tot beste autosportcoureur van 2018

Nog twee titels en dan staat Lewis Hamilton gelijk met Michael Schumacher (c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton is bij de prestigieuze Autosport Awards uitgeroepen tot International Racing Driver of the Year. De Engelsman die dit jaar voor de vijfde keer wereldkampioen Formule 1 werd, viel deze eer vorig jaar ook al te beurt. In totaal is hij nu voor de zesde keer uitgeroepen tot beste autosportcoureur ter wereld (2007, 2008, 2014, 2015, 2017 en 2018).

Net als de afgelopen twee jaar was ook Max Verstappen genomineerd, maar de Nederlander zag de titel dus voor de derde keer op rij aan zijn neus voorbij gaan. Ook Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Jean-Eric Vergne (Formule E) en Scott Dixon (IndyCars) waren in de race voor de titel.

Rookie of the year

Charles Leclerc werd uitgeroepen tot Rookie of the Year. Opmerkelijk want de coureur die afgelopen jaar bij Sauber reed en volgend jaar de overstap maakt naar Ferrari, pakte de titel vorig jaar ook al. Hij kwam toen nog uit in de Formule 2. In 2015 was de prijs voor beste nieuwkomer nog voor Max Verstappen.

Racing Car of the Year

De Mercedes AMG F1 W09 EQ Power+ werd bij de verkiezing verkozen tot beste raceauto van het jaar.