Verstappen: ‘Spijtig dat ik nooit tegen Alonso heb geracet’

(c) Formula1.com

Als van de huidige coureurs iemand het jammer vind dat Fernando Alonso afscheid heeft genomen van de Formule 1 dan is het Max Verstappen wel. De Nederlander zegt tegenover het Franse Auto Hebdo het “spijtig” te vinden dat hij het nooit écht heeft kunnen strijden met de Spanjaard.

De Red Bull-coureur groeide op in een tijd dat Alonso het opnam tegen Formule 1-legendes als Michael Schumacher. “Ik racete tegen Seb (Sebastian Vettel), ik racete tegen Lewis (Hamilton) en dat was geweldig, maar ik racete nooit tegen Alonso. En het was nu juist Fernando die het tegen alle andere opnam toen ik de races op televisie zag”, aldus Verstappen.

De nu 21-jarige Verstappen was nog maar net een tiener toen zijn jeugdidool al twee titels op zak had, op dat moment was hij bovendien jongste wereldkampioen ooit. De voormalig Formule 1-coureur vertrok daarna naar McLaren, keerde terug naar Renault, ging naar Ferrari en uiteindelijk weer terug naar McLaren. Hoewel de Spanjaard nog wel in de buurt kwam van een derde wereldtitel, kwam het er niet van.

Verstappen denkt dat hij later nog wel spijt zal krijgen van het feit dat hij nooit echt de handschoen heeft kunnen opnemen tegen de tweevoudig wereldkampioen. “Ja weet je, hij was natuurlijk in de Formule 1 toen ik in de sport kwam, maar ik ben nooit in staat geweest om tegen hem te strijden omdat hij meestal achteraan de grid stond vanwege de problemen die ze (McLaren) hadden. Dat is jammer.”