Renault in 2019 op jacht naar het podium

90ca-ca5e-9831-4c2b90c04ba5_6ddc5a25abc0fcac4e8ff90d33c6bc35f47d1fc6

Het team van Renault heeft als doelstelling om in het nieuwe seizoen op het podium te komen. Dat stelt vertrekkend president van Renault tegenover het Franse Auto Hebdo. Het team hoopte daar dit jaar al te staan, maar kwam niet verder dan de vierde plek in de races en uiteindelijk ook bij de constructeurs.

De doelstelling om dichter bij de top drie teams te komen heeft het team wél waargemaakt. Toch overheerst bij het Franse team de teleurstelling, omdat teamofficials en coureurs hebben toegegeven dat het optreden en de ontwikkeling van de wagen beter hadden gekund.

Het team hoopte de strijd dan ook al veel eerder aan te kunnen binden met Mercedes, Ferrari en Red Bull. “We hebben onderschat in welke staat het team verkeerde en hoe moeilijk het zou zijn nadat we Lotus kochten in 2015”, erkende Stoll ruiterlijk. “Er waren veel mensen weg bij het team, en er waren weinig investeringen gedaan. We wisten dat het moeilijk zou gaan worden, maar het werd zelfs nog moeilijker dan gedacht”, aldus Stoll.

De Fransman vertrekt op 31 december aanstaande bij het team en drukt de teamleden op het hart dat het volgend jaar nog beter moet. Volgens de vertrekkend president heeft Renault dit jaar grote stappen gemaakt om in het nieuwe seizoen op jacht te gaan naar podiumplekken. “We waren negende in 2016, vorig jaar zesde en dit jaar vierde. Dat is een stap in de goede richting, dus de volgende stap is om op het podium terecht te komen.”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden