Valtteri Bottas moet op zoek naar nieuwe engineer

(c) Mark Sutton/Sutton Images

Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft afscheid genomen van zijn race-engineer Tony Ross. Ross gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij het Formule E-project van de Duitse autofabrikant.

Ross werkte sinds 2011 voor het Formule 1-team van Mercedes, nadat hij was overgestapt van Williams. Ross ging aan de slag als race-engineer van Nico Rosberg met wie hij in 2016 de wereldtitel veroverde. Na het vertrek van Rosberg uit de koningsklasse van de autosport werkte Ross samen met Bottas.

Nieuwe engineer binnen enkele weken

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zal binnen enkele weken duidelijk worden wie Ross opvolgt als race-engineer van de Fin. Bottas sloot afgelopen zondag in Abu Dhabi het seizoen af als vijfde in de strijd om de wereldtitel. Hij stond in 2018 acht keer op het podium, maar nimmer op de hoogste trede. Een jaar eerder won Bottas nog drie races.

Jouw reactie