Renault wil aanval openen op topteams

(c) Renault Sport

Het raceseizoen is nog maar net afgesloten, maar Renault heeft de doelstelling voor 2019 al bekendgemaakt. De renstal wil het gat met Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing dichten. Renault sloot in Abu Dhabi het seizoen af op een vierde plaats in het constructeurskampioenschap met bijna 300 punten achterstand op nummer drie Red Bull.

“Ik denk dat we het gat kunnen verkleinen, maar op dit moment weet ik niet met hoeveel”, zei viervoudig wereldkampioen Alain Prost en tevens adviseur van Renault tegen Sky Sports.

Beter voor de dag komen

“Natuurlijk hadden we dit jaar beter willen presteren, maar we behaalden onze doelen om verschillende redenen niet. Maar volgend jaar zullen we beter voor de dag komen. We werken hard aan de motoren en het ziet er veel belovend uit.”