‘FOM zet Dutch GP 2020 met potlood op de kalender’

(c) Red Bull Content Pool

Formula One Management, de organisatie achter de Formule 1, zou op de voorlopige kalender van 2020 een gaatje vrij hebben gemaakt voor de Grand Prix van Nederland. Die zou dan in mei van dat jaar moeten plaatsvinden.

De Telegraaf en Formule 1.nl melden vanochtend dat FOM serieus werk lijkt te maken van de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland. De organisatie zou een voorkeur hebben voor een race op Zandvoort, maar mocht dat om de een of andere reden niet haalbaar zijn dan zou men willen uitwijken naar Assen. Beide circuits zouden inmiddels op de hoogte zijn gesteld van dit scenario.

Overigens betekent de plaatsing op de voorlopige kalender niet dat ‘Nederland’ nu ook definitief een Grand Prix krijgt. Daarvoor moeten er nog voor het einde van dit jaar tientallen miljoenen euro’s op tafel komen. Alleen al voor het mogen organiseren van de race moet per race zo’n twintig miljoen euro worden opgehoest en dat voor een periode van minimaal vijf jaar. Mocht Zandvoort aan het langste eind trekken dan moet er ook nog eens voor tientallen miljoenen worden geïnvesteerd in het circuit zelf. Assen lijkt er wat dat betreft iets beter voor te staan.