Mick Schumacher promoveert met Prema naar Formule 2

(c) Prema Racing

Mick Schumacher vervolgt zijn loopbaan in het Formule 2-kampioenschap. De Europees Formule 3-kampioen promoveert met zijn huidig werkgever Prema naar de Formule 2.

Prema Racing was afgelopen seizoen het team van Nyck de Vries, die als vierde eindigde in het kampioenschap. De 23-jarige Nederlander verkast waarschijnlijk naar ART, het team waar George Russell dit jaar kampioen mee is geworden.

De negentienjarige Schumacher domineerde afgelopen jaar het Europees Formule 3-kampioenschap. Hij won acht races, twee keer zoveel als runner-up Dan Ticktum.

‘Dit is een logische stap in mijn loopbaan’

“Ik kijk er erg naar uit om volgend seizoen voor Prema in de Formule 2 te rijden”, aldus Schumacher. “Het is volgens mij een logische stap in mijn loopbaan, want ik wil graag meer ervaring krijgen en mijn vaardigheden verder verbeteren.”

Schumacher neemt donderdag voor het eerst plaats in de Formule 2-auto van Prema. Hij gaat dan testen op het circuit van Abu Dhabi.

“Mick is een extreem getalenteerde en toegewijde coureur”, aldus Prema-teambaas Rene Rosin. “Het samenwerken met hem is erg plezierig en we kunnen niet wachten om dit avontuur met hem aan te gaan. We zijn trots dat hij voor ons in de Formule 2 gaat rijden.”