Hülkenberg opgelucht dat marshals snel reageerden

(c) @F1

Nico Hülkenberg sloeg in de beginfase van de Grand Prix van Abu Dhabi over de kop nadat hij in contact kwam met Romain Grosjean. Zijn Renault vloog vervolgens in brand en omdat hij op zijn kop lag, kon de Duitser niet uitstappen. De marshals reageerden snel waardoor Hülkenberg ongedeerd bleef.

“Ze hebben goed en snel gehandeld, maar om op deze manier het seizoen af te sluiten is niet leuk”, zegt Hülkenberg in een interview dat te horen is op Grand Prix Radio. “Het zag er erger uit dan het was. Ik sloeg over de kop, maar er kwamen geen G-krachten vrij.”

Hülkenberg verwijt Grosjean niets. “Ik had hem niet gezien”, zegt de Renault-coureur over het incident dat door de FIA niet werd bestraft. “Ik kan hem dus nergens de schuld van geven.”

Hülkenberg had last van halo bij uitstappen

Direct na de crash laaide op social media de discussie over de halo weer op. “Ik had er eerder last van dat ik daardoor werd geholpen”, aldus Hülkenberg.”De discussie over de halo hebben we al eens gevoerd. Hij zal niet meer weggaan.”