Daniel Ricciardo krijgt niet zijn gewenste afscheid

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo neemt na vijf jaar afscheid van Red Bull Racing. De Australiër wilde zijn periode bij het Oostenrijkse team afsluiten met een podiumplaats, maar na 55 rondes op het Yas Marina Circuit was de vierde plaats zijn deel.

“Ik wilde heel graag afscheid nemen met een podium, dus ik kan niet heel blij zijn met de vierde plaats. Het is enigszins teleurstellend. Ik reed een aantal rondes aan de leiding, wat wel leuk was, maar dat zorgde er wel voor dat ik kansloos werd voor een podiumplaats. Ik denk niet dat we veel keus hadden. Misschien dat ik eerder naar binnen had gekund, maar niemand had verwacht dat de supersofts zich zo zouden houden. Het voordeel van de late stop was even groot, maar dat verdween al snel waardoor ik Max en de leiders niet meer onder druk kon zetten”, laat Ricciardo na de race weten.

Ricciardo is Red Bull Racing erg dankbaar voor de afgelopen vijf jaar. “Ik had graag met het team een wereldtitel gewonnen, maar Red Bull heeft er wel voor gezorgd dat ik mijn eerste poleposition, overwinning en podium haalde. Alles wat ik heb bereikt is dankzij het team en ik ben ze daar erg dankbaar voor. Het moment voor de race dat iedereen zijn liefde en waardering voor mij toonde zal ik nooit vergeten.”

Daniel Ricciardo reed 100 races voor Red Bull Racing en scoorde met het team 956 punten, 29 podiums, 7 overwinningen en drie polepositions.