Christian Horner: ‘Het was een sterk jaar van het team’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing eindigde het seizoen 2018 met een derde en vierde plaats. Teambaas Christian Horner was tevreden met het behaalde resultaat tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De race op het Yas Marina Circuit betekende voor het Oostenrijkse team ook het afscheid van Daniel Ricciardo en motorpartner Renault.

“Derde en vierde is een sterk einde van het seizoen. Max vocht zich goed terug in de wedstrijd nadat zijn motor bij de start in de veiligheidsmodus schoot. Daniel startte op de hardere band en leidde de race veertien rondes. In eerste instantie wist hij te profiteren van zijn nieuwere banden, maar helaas haalde hij daarmee het podium niet”, laat Horner na de race weten.

De teambaas van Red Bull vindt het jammer dat hij na deze race afscheid moet nemen van Ricciardo. “Deze race was ook het einde van een vijf jaar lange samenwerking met Daniel. We vinden het jammer dat hij vertrekt. Hij was een fantastisch lid van het team en willen hem bedanken voor wat hij allemaal heeft bijgedragen.”

Red Bull neemt niet alleen afscheid van de Australiër, ook de samenwerking met Renault komt tot een eind. “Vandaag eindigt ook onze samenwerking met Renault, waarmee we 59 overwinningen, 160 podiums en acht wereldtitels hebben gehaald. Het was een lang en succesvol partnership. Maar het betekent wel dat we in 2019 met een nieuw hoofdstuk beginnen en we kijken er erg naar uit.”

Ondanks dat de wereldtitel geen moment in beeld kwam voor Red Bull kijkt Horner met een goed gevoel terug op het jaar 2018. “Het team heeft dit jaar erg sterk gepresteerd en ik ben blij dat we de DHL Fastest Pit Stop Award hebben gewonnen.”