VT3 Abu Dhabi: Hamilton snelste, Verstappen vierde

(c) Mercedes AMG

De laatste vrije training van het Formule 1-seizoen is zaterdag in Abu Dhabi een prooi geworden voor Lewis Hamilton. De Brit was met 1:37,176 twee tienden sneller dan Kimi Raikkonen. Max Verstappen gaf een halve seconde toe op Hamilton en eindigde als vierde. Sebastian Vettel completeerde de top drie.

Opnieuw hadden verschillende coureurs problemen met de verhoogde kerb in de voorlaatste bocht. Onder anderen Sergey Sirotkin en Hamilton gingen te wijd en kwamen met de listige kerb in aanraking.

Ook gisteren was die bocht het gesprek van de dag. Volgens de coureurs zou de voorlaatste bocht te gevaarlijk zijn geworden, omdat de auto los kan komen van de grond. De FIA ziet dat anders en vindt de bewuste kerb een prima oplossing om de tracklimits te beschermen.

Crash Leclerc, technische problemen Ricciardo

Charles Leclerc kende een problematische sessie. De Monegask schoof achterstevoren de vangrail in en verloor daarbij zijn achtervleugel. Hij verloor door die crash flink wat tracktime en kwam pas tegen het eind van de sessie weer in actie. Leclerc besloot de sessie uiteindelijk als zeventiende.

Ook voor Daniel Ricciardo waren er problemen, maar anders dan Leclerc kon de Australiër daar niks aan doen. Met nog vier minuten te gaan gaf zijn RB14, voor de zoveelste keer dit seizoen, de geest. Hij had voor dat incident nog wel de zesde tijd genoteerd.

Uitslag derde vrije training Grand Prix van Abu Dhabi:

(c) Formula 1

De kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi gaat vanmiddag om 14.00 uur van start en is live te volgen op Grand Prix Radio.