Formule 2: George Russell bekroont topjaar met zege en titel

art

George Russell heeft in Abu Dhabi de hoofdrace van de Formule 2 gewonnen. De 20-jarige coureur van ART Grand Prix finishte op het Yas Marina Circuit voor Artem Markelov en Luca Ghiotto. Nyck de Vries werd vierde.

Door zijn overwinning is Russell niet meer in te halen in de strijd om de Formule 2-titel. Met morgen nog één (sprint)race te gaan heeft Russell een onoverbrugbare voorsprong op Alex Albon, de nummer twee in het kampioenschap. Nyck de Vries staat voorlopig vierde in de titelstrijd, maar kan morgen nog een plaatsje stijgen ten koste van Lando Norris die nu derde staat.

Russell bekroont met zijn sterke optreden in het Emiraat een prima jaar. De reserverijder van het Mercedes Formule 1-team debuteerde dit seizoen in de Formule 2. Hij begon het seizoen matig met een vijfde en negentiende plaats in Bahrein. Gaandeweg het seizoen won hij echter aan vertrouwen en boekte hij tot en met vandaag zeven overwinningen. De 20-jarige Engelsman zal zijn Formule 2-titel volgend jaar niet verdedigen. Hij wordt in 2019 coureur bij Formule 1-stal Williams.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden