Verstappen sluit eerste dag Abu Dhabi ‘echt blij’ af

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft een prima eerste dag van de Grand Prix van Abu Dhabi achter de rug. Hoewel de startposities pas morgen en de prijzen pas zondag worden vergeven, kan de Nederlander met een goed gevoel vooruitkijken.

Op zijn eigen website Verstappen.nl laat de Red Bull-coureur weten op het Yas Marina Circuit weinig te klagen te hebben: “Vooral in de laatste sector werkt de auto echt goed en daar ben ik echt blij mee.”

Verstappen was de snelste in de eerste vrije training en moest in de tweede sessie alleen Valtteri Bottas voor zich dulden. In die tweede training had de Nederlander wel even een momentje toen hij in Bocht 20 over de (hoge) kerbstone reed en daarbij de bodemplaat van zijn RB14 lichtjes beschadigde. Een klein foutje van Verstappen zelf die iets te wijd ging, maar daar laconiek op reageert: “Ik denk dat het goed is dat die [kerb] er is en ik begrijp waarom hij daar ligt. Anders zou je blijven zoeken naar de limieten. Ik ging er een stuk overheen maar dat kan gebeuren. Ik denk dat het voor de race geen problemen op gaat leveren want je wil niet zo wijd gaan op dat punt.”