Esteban Ocon wordt reservecoureur bij Mercedes

(c) Racing Point Force India

Esteban Ocon is door Mercedes bevestigd als derde coureur voor 2019. De Fransman zal veel tijd doorbrengen in de simulator en in actie komen tijdens de verschillende testdagen.

Na de bekendmaking van Robert Kubica als tweede rijder bij Williams had Ocon weinig andere optie in de Formule 1. “We hebben voldoende plannen met hem. Hij zal erg nauw bij het Mercedes-team betrokken worden en is onze reserve- en derde coureur”, laat Toto Wolff aan Motorsport.com weten.

Ocon zal zich in 2019 moeten schikken in een rol op de achtergrond. Wolff: “We zijn van plan om hem de pre-season test en de in-season test te laten doen, al is dat nog niet helemaal geregeld. Verder zal hij natuurlijk erg veel tijd doorbrengen in de simulator.”