Lewis Hamilton: ‘Vooral mentaal veel sterker geworden’

(c) AMG Mercedes

Lewis Hamilton is van mening dat hij vooral mentaal sterker is geworden sinds zijn eerste wereldtitel tien jaar geleden. “In 2008 was ik echt nog een kind. Ik moest nog volwassen worden”, laat hij aan Racefans weten.

De Mercedes-coureur gelooft dat er nu niets meer is dat hij niet aankan. “In 2008 had ik het talent wat nodig was, maar had nog niet de mentale stabiliteit om met de verschillende tegenslagen om te gaan. Door mijn leeftijd en ervaring heb ik dat nu wel. Ik denk dat dit nu de top is wat betreft mijn prestaties en hoe ik met het team werk.”

Toch denkt de vijfvoudig wereldkampioen dat er nog ruimte is voor verbetering. “Er is altijd nog ruimte om jezelf te verbeteren. Met de komst van een nieuwe generatie moet ik deze winter ook aan de bak. Leclerc zal zich met Ferrari willen laten gelden en Verstappen wil zich natuurlijk ook nog altijd bewijzen. Ik moet er dus voor zorgen dat ik er volgend jaar ook weer sta.”