Mercedes gaat er nog één keer vol voor in 2018

(c) Mercedes AMG F1

Ondanks het veiligstellen van de vijfde constructeurstitel anderhalve week geleden in Brazilië, is Mercedes niet van plan om het de komende dagen in Abu Dhabi rustig aan te gaan doen.

Mercedes is al vier jaar ongeslagen in het Emiraat. Teambaas Toto Wolff wil die status graag vasthouden en met een ‘goed gevoel’de winter in gaan: “Iedereen in het team wil de lat elke keer maar weer hoger leggen en dat geldt ook voor 2019. We hebben nog één race te gaan en we willen een goede show neerzetten voor de fans. De stress van het kampioenschap is er van af, dus we kunnen deze ene race voluit gaan.”

Toch denkt Wolff niet dat – nu de druk van de schouders is – het een makkelijk weekend zal worden: “We weten dat het een moeilijk gevecht gaat worden, omdat Red Bull en Ferrari ook met een goed gevoel de winter in willen.”