Prost niet ontevreden dat samenwerking met Red Bull stopt

Cyril Abiteboul (r) met Renault-adviseur Alain Prost (c) Renault Sport

Na een jarenlange samenwerking komt er een einde aan de relatie tussen Red Bull Racing en Renault. Hoewel er vele successen zijn behaald, stond de laatste periode geregeld in het teken van het moddergooien tussen de twee kemphanen. Renault-adviseur Alain Prost is er dan ook niet heel rouwig om dat deze samenwerking binnenkort ten einde komt.

“Uiteindelijk zijn we niet ontevreden dat deze samenwerking stopt, om eerlijk te zijn,” aldus Prost tegenover de Franse sportkrant L’Equipe. “Ik behoud een goede relatie met hen, al heb ik wel kritiek op de manier waarop zij communiceren. Ze gaan altijd een stap te ver en dat weten ze.”

Red Bull Racing stapt over naar motorleverancier Honda en Prost hoopt dat het team van Renault hierdoor een kans maken om het gat naar hen te dichten. “Vergeleken met Honda doen wij het nog steeds beter, maar Red Bull heeft het dit jaar met dezelfde motor wel beter gedaan dan wij. Er is duidelijk verschil in dat opzicht en het zal niet eenvoudig voor ons zijn om hen te benaderen volgend jaar. Maar het is ook niet onmogelijk,” aldus de viervoudig kampioen.