Max Verstappen kijkt uit naar seizoensfinale in Abu Dhabi

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zin in de laatste Grand Prix van het seizoen, die komende zondag op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi wordt verreden.

De Nederlander komt met vier podiums in de laatste vier Grands Prix naar het Midden-Oosten en heeft nog volop uitzicht op de derde plaats in de eindstand van het WK. Valtteri Bottas staat momenteel vijfde, slechts drie en veertien achter beide Finnen Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen. Toch is de Nederlander niet bezig met die derde plek in de titelstrijd, liet hij zich onlangs bij Ziggo Sport ontvallen: “Ik hecht er niet heel veel waarde aan. Tweede, derde, vierde of vijfde maakt mij echt niets uit.”

De focus ligt vooral op het doortrekken van de opgaande lijn die Verstappen de afgelopen maanden heeft ingezet en resulteerde in een derde plek in Japan, een tweede plaats in Amerika, een overwinning in Mexico en weer een tweede plek in Brazilië. Vooral die laatste prestatie was knap. Bij Red Bull zelf waren ze er van overtuigd dat ze niets te zoeken zouden hebben op een circuit als Interlagos. Maar de tweede plek (met spin), biedt hoop op iets moois voor komende zondag tijdens een ook voor Verstappen bijzondere race: “De atmosfeer is speciaal. Het is druk en lawaaiig en de race begint bij zonsondergang wat een unieke sfeer met zich meebrengt. De baan zelf is prima om te rijden. Het deel bij de jachten lijkt wat op Monaco, maar dan met meer ruimte. Er zijn een paar lange rechte stukken die niet in ons voordeel zijn, maar we moeten dat zien te compenseren in de bochtensecties.”

Na de Grand Prix van Abu Dhabi kan Verstappen nog niet direct op vakantie: op dinsdag 27 en woensdag 28 november staat nog een test gepland in het Emiraat. Daniel Ricciardo mag dan niet meer in actie komen voor Red Bull, dus Verstappen zal een deel van de tests voor zijn rekening nemen. Waarschijnlijk rijdt Pierre Gasly het andere deel.