Mogelijk gridstraf voor Hamilton in Abu Dhabi

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton zal volgende week bij de Grand Prix van Abu Dhabi mogelijk onderdelen moeten laten vervangen aan zijn wagen. Dat zou betekenen dat hij tijdens de laatste race van het seizoen een gridstraf krijgt.

Reden om onderdelen te vervangen is het bepaald niet vlekkeloze verloop van de Braziliaanse Grand Prix. Volgens James Vowles, hoofd strategie bij Mercedes, dreigde op enig moment tijdens de race de motor het te begeven. Door ingrijpen in zowel de garage als wel de basis in Brixworth kon Hamilton dankzij wat aanpassingen van hemzelf de race uitrijden.

Als gevolg van deze handelingen blijkt de motor nu wel enige schade te hebben ondervonden. Wat er precies beschadigd is moet nadere inspectie uitwijzen. Duidelijk is wel dat wanneer de onderdelen vervangen moeten worden dat automatisch een gridstraf tot gevolg heeft.

Het team heeft overigens ook de optie om de vijfvoudig wereldkampioen de race te laten volbrengen met de huidige wagen, al zal dat enig risico met zich meebrengen met het oog op de uitkomst van de race. Voor wat betreft de campagne van Mercedes zal het niet van invloed zijn. Mercedes consolideerde vorige week de constructeurstitel nadat Hamilton twee weken daarvoor de wereldtitel bij de coureurs in Mexico veiligstelde.