Max Verstappen genomineerd voor ‘Racing Driver of the Year’

Verstappen werd in 2015 verkozen tot rookie van het jaar (c) Scuderia Toro Rosso

Max Verstappen is genomineerd voor International Racing Driver of the Year, de prestigieuze titel die op 2 december aanstaande wordt uitgereikt tijdens de Autosport Awards, de traditionele afsluiting van het autosportseizoen.

De Nederlander neemt het in de belangrijkste categorie op tegen F1-collega’s Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Sebastian Vettel. Ook Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne en IndyCar-kampioen Scott Dixon zijn genomineerd. In het juryrapport staat dat ‘sinds Verstappen de fouten die hij aan het begin van het seizoen nog maakte achter zich heeft gelaten, hij na Lewis Hamilton de meest constante coureur is gebleken. Een dubbele racewinnaar, maar vertel hem niet dat hij zijn rijstijl heeft aangepast.’

De Autosport Awards worden sinds 1982 jaarlijks uitgereikt door het Engelse magazine Autosport en zijn een publieksprijs, fans kunnen tot en met 21 november stemmen op de website van het blad.

Verstappen won in 2015 al een Autosport Award, hij werd toen verkozen tot ‘Best Rookie of the Year’. In die categorie zijn dit jaar onder andere nieuwkomers Pierre Gasly en Charles Leclerc genomineerd.