Ziggo Sport houdt Formule 1-rechten tot en met 2021

Foto: Ziggo Sport

Ziggo Sport blijft ook de komende jaren de Grands Prix Formule 1 uitzenden. De sportzender heeft het aflopende contract met de FOM verlengd tot en met 2021. Naast de races en kwalificatie zullen komend jaar ook de vrije trainingen via dit kanaal worden uitgezonden. Uiteraard blijft de Formule 1 ook beschikbaar via Ziggo Sport Totaal.

Ziggo Sport zendt de Formule 1 al sinds 2013 uit. Eerst nog alleen binnen het betaalpakket van Sport1, het huidige Ziggo Sport Totaal en sinds november 2015 ook via Ziggo Sport, het sportkanaal voor alle digitale Ziggo abonnees.

De Formule 1-races trekken regelmatig een miljoenenpubliek naar de zender. Zo werd bijvoorbeeld de Grand Prix van Mexico door ruim twee miljoen mensen via de verschillende platformen van Ziggo Sport bekeken. Ook de kwalificaties op zaterdag scoren goed. Met enige regelmaat kijken daar 500.000 mensen naar.

F1 TV Pro app

Komend Formule 1-seizoen brengt de Formule 1-organisatie in samenwerking met Ziggo de F1 TV Pro app naar de Nederlandse markt. Met deze app, waarvoor maandelijks moet worden betaald, kunnen onder andere de races live en on demand worden bekeken. Ook kan er met iedere coureur worden meegereden op het onboard camera-kanaal, is de boordradio voor iedereen te horen en uiteraard zijn daar alle statistieken van de race te vinden. Tevens is er veel aandacht voor de rijke Formule 1-historie met veel historische races en Formule 1 gerelateerde documentaires.

Will Moerer, directeur van Ziggo Sport is blij dat de Formule 1 via Ziggo Sport te zien blijft. “Ik denk dat er in Nederland niet heel veel sportliefhebbers zijn die niet weten dat Ziggo Sport de Formule 1 uitzendt. Het spreekt voor zich dat ik erg verheugd ben dat er in die situatie de komende jaren geen verandering komt. De Formule 1 is voor ons als zender maar zeker ook voor Ziggo naast het vele Europese topvoetbal van groot belang. Hoewel het huidige seizoen nog niet eens ten einde is kijk ik nu al uit naar 2019 waarin Max Verstappen, waarmee wij overigens ook de komende jaren nog een partnership hebben, met zijn nieuwe Honda motor wellicht in staat is het gat met Lewis Hamilton verder te dichten.”