Mercedes pakt vijfde constructeurstitel op rij

(c) Mercedes AMG F1

Door de overwinning van Lewis Hamilton en de vijfde plaats van Valtteri Bottas is Mercedes niet meer in te halen in de strijd om het WK voor constructeurs. De titel is de vijfde op rij voor de Duits-Engelse renstal.

Met nog één race te gaan hebben de Zilverpijlen 620 punten, 67 punten meer dan Ferrari, dat op nummer 2 staat. De overmacht van de stal van teambaas Toto Wolff is dit jaar minder groot dan in de afgelopen jaren: vorig jaar had Mercedes aan het einde van het seizoen een voorsprong van 146 punten op de nummer 2, en in de jaren daarvoor zelfs 297 punten (2016), 275 punten (2015) en 296 punten (2014). Wolff geeft toe dat dit seizoen niet het makkelijkste was: “We hadden ups en downs. We herstelden ons, Ferrari kwam sterk terug en op het laatst ook Red Bull, maar dat maakt dit kampioenschap zo veel aangenamer.”

Lewis Hamilton voegt daar aan toe: “Ik ben zo verschrikkelijk trots op iedereen. Ze hebben me de middelen gegeven en ik probeer daarmee het beste resultaat te halen. Hier leef ik voor. Het is een eer om voor dit team te rijden.”