Esteban Ocon weet zich van de prins geen kwaad

(c) Racing Point Force India

Niet de overwinning van Lewis Hamilton of de vijfde constructeurstitel van Mercedes op rij was het verhaal van de dag. De 46ste Grand Prix van Brazilië zal vooral de boeken ingaan vanwege de confrontatie tussen Max Verstappen en Esteban Ocon.

De Nederlander werd tijdens de race in leidende positie in de rondte gespind door de Fransman, maar volgens Ocon kon hij daar weinig aan doen: “Sorry voor de Nederlandse fans. Ik reed op verse banden en zat achter Max op hoge snelheid. Je mag jezelf van een ronde achterstand ontdoen. Ik zat al naast hem en kan niet zomaar verdwijnen.”

Lewis Hamilton, die achter Verstappen en Ocon zat toen de twee met elkaar in de clinch lagen, oordeelde ook dat het een race-incident was. “Je mag jezelf ‘unlappen’ en dat is wat Ocon deed.”

Na afloop van de race kwam het bij de weging tot een confrontatie tussen de kemphanen. Ocon kreeg daarbij een paar ferme duwen van Verstappen: “Ik ben erg teleurgesteld in zijn gedrag. Hij noemde me ‘pussy’ en daarna begon hij me te duwen. Anderen moesten hem stoppen anders had hij me geslagen.”

Verstappen en Ocon moesten zich na het incident melden: Verstappen en Ocon op het matje bij raceleiding