Verstappen sluit pole uit op Interlagos

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen denkt niet dat hij vanmiddag kan strijden om de poleposition. Dit ondanks zijn eerste plaats tijdens VT1 en het feit dat hij tijdens VT2 slechts 0,493 seconde moest toegeven op Valtteri Bottas.

Tijdens de tweede sessie werd Verstappen geplaagd door een olielek waardoor hij bijna een uur in de pits stond. Toen de Nederlander uiteindelijk naar buiten kwam werd hij in een snelle ronde geblokkeerd door Lance Stroll waardoor de ware potentie van de RB14 niet uit de verf kwam.

Sneller

Toch sluit de Nederlander de pole uit: “Ik denk niet dat we kunnen strijden om de pole want zodra zij (Mercedes en Ferrari) hun motoren open zetten in de kwalificatie zijn we gezien.” Afgezien van de veelbesproken kwalificatiemodus zijn volgens de Red Bull-coureur de Mercedessen en Ferrari’s sowieso sneller in de eerste en derde sector.

Verstappen over de vrijdag: “We hadden een olielek en de motor moest er uit. Dat neemt natuurlijk wat tijd in beslag om te repareren, terugzetten van de motor en zo, dus het was een beetje haastig allemaal, niet ideaal. Waar we nu staan in de tweede vrije training (P5) is geen realistisch beeld, maar ik denk toch niet dat we in de kwalificatie kans maken. Met de racesnelheid zit het wel goed. Het ziet er in ieder geval beter uit dan vorig jaar.”

De Red Bull-coureur met startnummer 33 richt zich dus voornamelijk op een goed resultaat in de race. “Zodra we een goede pace hebben in de race, dan kunnen we misschien een andere strategie volgen of zoiets. We zullen het zien, hopelijk kunnen we vechten voor het podium.

Record

Mocht Max Verstappen tegen de verwachting in toch poleposition behalen, dan is hij daarmee de jongste polesitter ooit in de geschiedenis van de Formule 1. Het huidige record is in handen van Sebastian Vettel met 21 jaar en 72 dagen. Max Verstappen is vandaag 21 jaar en 39 dagen. Ook in Abu Dhabi maakt de jongste debutant en racewinnaar ooit dus nog kans op dit record.

Om 15.00 uur begint de derde vrije training en om 18.00 uur de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië.