Max Verstappen niet geheel tevreden met vijfde kwalificatietijd

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen start de Grand Prix van Brazilië morgen vanaf een voorlopig vijfde plaats. De Nederlander kwam er in de allesbeslissende derde sessie van de kwalificatie niet aan te pas tegen de Ferrari’s en Mercedessen, en stak na afloop voor de camera van Ziggo Sport zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken: “Ik had te veel onderstuur in de langzame bochten. Er zijn hier maar een paar bochten dus het moet wel kloppen. Niettemin staan we nog altijd vijfde. We zitten er niet te ver vandaan, dus denk dat we in de race nog wel redelijk mee kunnen komen.”

Mogelijk stijgt Verstappen nog één of twee plaatsen in de startopstelling. Vettel (P2) is ‘under investigation’ vanwege een incident met het wegen van zijn auto en ook Lewis Hamilton (P2) had een momentje: tijdens de kwalificatie reed hij tot twee keer toe hinderlijk en gevaarlijk in de weg.