Alonso rijdt volgend jaar met McLaren opnieuw Indy 500

(c) Indianapolis Motor Speedway

Fernando Alonso doet na een jaar afwezigheid in 2019 weer mee aan de Indy 500. De 37-jarige Spanjaard, die dit seizoen voor McLaren in de Formule 1 rijdt, komt namens datzelfde team in actie tijdens het befaamde autosportevenement in Indianapolis.

In 2017 deed Alonso ook al mee aan de Indy 500. Hij viel toen na een sterke uit met motorproblemen.

“Ik had een geweldige ervaring in 2017 en wist dat ik terug zou keren als de kans zich voordeed”, aldus Alonso. “Ik ben vooral blij dat ik terugkeer met McLaren, want dat team was altijd mijn eerste keus.”

“Het is een zware race en we nemen het op tegen de allerbesten, dus het wordt een enorme uitdaging. Ik kijk er vooral naar uit om de fantastische fans daar weer te zien.”

Voor McLaren is deelname aan de befaamde race eveneens een terugkeer. Het team uit Woking wist de Indy 500 al drie keer te winnen. Eén keer als motorleverancier (1972) en twee keer (1974 en 1976) als fabrieksteam.