Ricciardo krijgt gridstraf van vijf plaatsen

(c) Red Bull Racing

Daniel Ricciardo heeft definitief een gridstraf gekregen voor de Grand Prix van Brazilië. Het team van Red Bull Racing heeft de turbo van zijn RB14 vervangen, daardoor loopt de teamgenoot Max Verstappen een gridstraf van vijf startplaatsen op.

De wissel van de turbo is een bewuste keuze omdat Red Bull op ‘Interlagos’ normaliter geen verrassingen verwacht. In ieder geval is er dus opnieuw een tegenvaller voor de scheidend Red Bull coureur, die kort na zijn uitvalbeurt in Mexico zich nog liet ontvallen dat Pierre Gasly wat hem betreft de laatste twee races mocht rijden voor Red Bull Racing. De geplaagde Australiër haalde dit seizoen al acht keer niet de finish, waarvan zes keer door technische problemen. Gasly vervangt Ricciardo volgend seizoen bij Red Bull, omdat de Australiër naar Renault vertrekt.