Johnny Herbert onder de indruk van Max Verstappen

(c) Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert is erg onder de indruk van het optreden van Max Verstappen in Mexico. Met name hoe de Nederlander zich wist te herpakken na het mislopen van de poleposition.

Volgens Herbert toont het optreden van Verstappen tijdens de Grand Prix van Mexico aan dat hij klaar is om voor de titel te strijden. “Ja, hij is nog jong. Ja, hij is de afgelopen jaren bij een aantal incidenten betrokken geweest. Maar volgens mij is Max dit jaar enorm volwassen geworden. Je kon na de kwalificatie in Mexico duidelijk zien hoe graag hij goed wil presteren. Maar wat mij vooral fascineert, is dat we op zaterdag een boze Max zien, maar op zondag een heel kalme Max hebben, die gewoon ineens de race wint”, laat Herbert aan Motorsport.com weten.

Herbert was met name erg te spreken over de manier hoe Verstappen de race op zijn naam wist te schrijven. “Het vermogen om zo snel van het ene naar het andere uiterste te schakelen, is zeer zeldzaam. We zagen het eerder bij grote coureurs als Ayrton Senna, Michael Schumacher en Mika Hakkinen. En we zagen het in Mexico dus bij Max, nadat hij een moeilijke zaterdag achter de rug had.”