Racing Point Force India kiest met Perez voor continuïteit

Sergio Perez op het podium in Azerbeidzjan (c) Force India

Racing Point Force India geeft voorlopig nog geen uitsluitsel over wie volgend jaar Esteban Ocon opvolgt als tweede rijder naast Sergio Perez. Over het algemeen wordt er van uitgegaan dat het gaat om Lance Stroll, maar teambaas Otmar Szafnauer wil omwille van respect en uit beleefdheid nog geen witte rook geven.

Wel legt hij uit waarom de stal uit Siverstone niet twijfelt om verder te gaan met Perez: “We hebben er voor gekozen om hem een nieuw contract te geven omdat hij een fantastische coureur is. Hij is geweldig op zondag, kwalificeert goed, geeft prima feedback en is al jaren bij het team.”

Vooral die laatste twee elementen mogen niet worden onderschat, aldus de Amerikaan: “Hij heeft grote invloed op het team, het is goed om continuïteit te hebben. De regels veranderen volgend jaar significant en de ervaring van Sergio helpt ons om ons volgend jaar nog verder te ontwikkelen.”