Sergio Sette Camara nieuwe test- en ontwikkelingscoureur McLaren

(c) McLaren

McLaren heeft zich verzekerd van de diensten van Sergio Sette Camara. De 20-jarige Braziliaan gaat vanaf volgend seizoen aan de slag als test- en ontwikkelingscoureur bij de Britse renstal.

“Het is mijn droom om ooit Formule 1-coureur te worden en ik wil McLaren bedanken voor deze ongelooflijke kans”, zegt Sette Camara. “Mijn doel is mijzelf te integreren in het team en zo nauw mogelijk met hen samen te werken: te luisteren, leren en helpen om te ontwikkelen als coureur en McLaren zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Teamgenoot Lando Norris

Momenteel komt Sette Camara uit in het Formule 2-kampioenschap en is bij Carlin teamgenoot van Lando Norris, die volgend seizoen voor McLaren gaat racen. Sette Camara bezet de zesde plaats in de strijd om de titel. Dit seizoen boekte de Braziliaan nog geen enkele overwinning, maar stond al wel acht keer op het podium. Afgelopen seizoen won hij zijn eerste race, nadat hij op Spa-Francorchamps als eerste werd afgevlagd.

“We zijn verheugd Sergio bij het Young Driver Programme van McLaren te verwelkomen”, zegt Gil de Ferran, sportief directeur van McLaren. “We houden zijn progressie al langere tijd in de gaten en we denken dat hij een veelbelovend jong talent is met potentie.”

Toekomst Nyck de Vries

Wat de komst van Sette Camara naar McLaren betekent voor Nyck de Vries is nog niet duidelijk. Onze landgenoot maakt op dit moment onderdeel uit van het Young Driver Programme van de Britse renstal.