Mercedes gaat in Brazilië voor constructeurstitel

(c) Mercedes/ Steve Etherington

De honger van Mercedes is nog lang niet gestild. Na de rijderstitel voor Lewis Hamilton gaat de renstal komend weekend in Brazilië op jacht naar de constructeurstitel.

“Dit seizoen was ons doel om beide kampioenschappen te winnen”, zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff in gesprek met SkySports. “Er staat ons een zwaar gevecht te wachten in de strijd om de constructeurstitel. De afgelopen raceweekenden hebben we terrein verloren op Ferrari hoewel we de basis hadden om beter te presteren.”

Puntenverschil

Mercedes heeft een voorsprong van 55 punten op Ferrari, dat op het circuit van Interlagos minstens 13 punten meer moet scoren dan Mercedes om het feestje van de concurrent uit te stellen. Als het verschil na de Grand Prix van Brazilië minstens 43 punten in het voordeel van Mercedes is, dan kunnen de champagneflessen bij het team worden ontkurkt.