Moto2-titel voor Bagnaia, eerste zege voor Marini

Bagnaia viert zijn wereldtitel met zijn team. Foto: Sky VR46

De derde plaats in Maleisië was voldoende voor Pecco Bagnaia om zich wereldkampioen in de Moto2 te mogen kronen. De overwinning op het Sepang International Circuit ging naar zijn Sky VR46-teamgenoot Luca Marini. Voor het halfbroertje van Valentino Rossi was het de eerste overwinning.

Nadat hij zijn broertje uitgebreid had geknuffeld ging Rossi meteen door naar Bagnaia, zijn andere protegé in de Moto2, om die te feliciteren met zijn wereldtitel.

Bagnaia behaalde de titel met acht overwinningen, twaalf podiumplaatsen en vijf polepositions. Met 36 punten voorsprong was zijn derde plaats in Maleisië voldoende om Miguel Oliveira zijn laatste kans te ontnemen. De Portugees eindigde zowel in de race als in het kampioenschap als tweede.