Prost: ‘Hamilton de beste van zíjn generatie’

(c) Renault Sport

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost is van mening dat Lewis Hamilton dit jaar “niet te kloppen” was. De Fransman prijst de consistentie die de Brit dit seizoen aan de dag legde, die nu met vijf wereldtitels in de recordboeken definitief een treetje boven de Fransman staat.

“Je kan de generaties natuurlijk niet met elkaar vergelijken,” aldus Prost. “Misschien waren Senna en ik wel de besten van onze generatie. Vandaag de dag is Lewis één van de, zo niet, dé beste van zíjn generatie”. De Mercedes-coureur kwam in de tweede seizoenshelft terug van een achterstand en besliste het kampioenschap drie races voor het einde.

Fouten

Dat Hamilton daarbij geholpen zou zijn door de fouten die Sebastian Vettel en Ferrari hebben gemaakt is niet iets wat Prost tegenspreekt. “Hij (Vettel) maakte de fouten op de verkeerde momenten, zoals in Bakoe of Hockenheim, anders had hij dertig punten voorsprong gehad en minder druk. Wel is de voormalig Formule 1-coureur en adviseur van Renault van mening dat afgezien van deze missers Hamilton dit seizoen psychologisch de sterkste was: “Onder de omstandigheden was het onmogelijk voor Vettel om hem (Hamilton) te verslaan”.

“Zelfs toen zijn wagen de mindere was, werd hij tweede of derde, en wanneer hij iets bijzonders moest presteren in de kwalificatie dan kon hij (Hamilton) dat, zoals in Singapore. Zijn team support hem bij zijn bijzondere levensstijl en dat geeft hem een heleboel vertrouwen en kracht wat belangrijk voor hem is.”