Prins Bernhard: ‘Nu zaak dat we geld bij elkaar krijgen’

(c) Circuit Zandvoort

Voordat in 2020 daadwerkelijk de rode lichten doven boven het circuit van Zandvoort moet er nog heel veel gebeuren. En dus is er nog heel veel geld nodig, laat circuiteigenaar prins Bernhard van Oranje in een gesprek met NPO Radio 1 weten.

Nadat vanochtend het nieuws bekend werd dat Zandvoort groen licht heeft gekregen om over twee jaar een Formule 1-race te mogen organiseren ten koste van Assen, blijkt de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix in de duinen allerminst een kwestie te zijn van het zetten van een handtekening. “Het zijn nog een hoop stappen die we met elkaar moeten zetten”, aldus de prins.

Geld

Naast kostbare aanpassingen aan de infrastructuur en het circuit is er bovendien veel geld nodig om de zogeheten ‘entrance fee’ aan het Formule One Mangement Limited (FOM) te betalen. “Het is nu zaak dat we met het bedrijfsleven daadwerkelijk het geld bij elkaar weten te krijgen”, smeedt de prins in het interview het ijzer nu het heet is. De circuiteigenaar heeft er desondanks alle vertrouwen in dat het gaat lukken: “Ik denk dat we heel erg ver zijn.”

Op Zandvoort werd in 1985 voor het laatst een Grand Prix van Nederland verreden. Het circuit heeft daarmee een streepje voor op de concurrentie, ondanks dat er nog veel meer moet gebeuren dan in Assen. Criticasters zetten vraagtekens bij de haalbaarheid van het plan, toch ziet de prins liever geen beren op de weg. Nu er eindelijk groen licht is vanuit de FOM hoopt hij dat het Nederlandse bedrijfsleven een duit in het zakje wil doen om spoedig op de Formule 1-kalender te komen. “Het is onze droom om dit in Nederland in 2020 mogelijk te maken”, besluit de prins.