Circuit-baas Zandvoort hoopt GP-deal dit jaar rond te krijgen

(c) Red Bull Content Pool

Robert van Overdijk, de baas van Circuit Zandvoort, benadrukt vrijdagavond dat hij de toezegging van de FOM heeft dat hij in 2020 een Grand Prix mag organiseren. Van Overdijk hoopt de deal nog voor het eind van het jaar rond te krijgen.

“Als we willen dan kunnen wij in 2020 een Grand Prix houden op Zandvoort”, bevestigt Van Overdijk tegen Ziggo Sport.

“Er zijn echt nog wel een paar stappen te nemen en dat heeft vooral met geld te maken. Maar we hebben er vertrouwen in dat we de deal voor het eind van het jaar rondkrijgen.”

Assen gelooft teksten Zandvoort niet

TT-circuit Assen trok eerder op vrijdag de berichtgeving rondom de toekomstige GP in Zandvoort in twijfel. “We hebben contact gehad met Londen. In het mailtje dat teruggekomen is, geeft de FOM aan dat ze wel in gesprek zijn met Zandvoort, maar dat er absoluut geen toezegging is gedaan en dat er ook zeker geen beslissing is genomen”, zegt Jos Vaessen, voorzitter van het comité dat de F1 naar Assen wil halen, tegen Dagblad van het Noorden.

“Ze zijn niet blij met de publiciteit, maar dat terzijde. Het heeft er alle schijn van dat er sprake is van een opzetje tussen circuit Zandvoort en De Telegraaf.”

Van Overdijk wilde niet reageren op de uitlatingen van zijn concurrent. “We hebben met de FOM afgesproken dat we niets naar buiten brengen over de onderhandelingen en ook niks zeggen over andere circuits.”

De aanstaande deal tussen Zandvoort en de FOM zou gaan om een termijn van vijf jaar. Van Overdijk herhaalt: “We zijn goed op weg. In de komende maanden moeten de puntjes op de I worden gezet.”