Helmut Marko: ‘We gaan volgend jaar voor het kampioenschap’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko is duidelijk over de ambities van Red Bull Racing. Max Verstappen moet volgend jaar de jongste wereldkampioen uit de geschiedenis van de Formule 1 worden.

Marko heeft veel vertrouwen in Honda en denkt dat het volgend jaar al mogelijk is om te strijden voor de wereldtitel. “We kijken ontzettend uit naar volgend jaar. Het doel is om de jongste wereldkampioen aan boord te hebben. We hebben nog twee jaar de tijd, maar we gaan voor 2019″, laat Marko weten aan Motorsport.com.

De Oostenrijker erkent dat het geen eenvoudige klus gaat worden. “We weten dat het eerste jaar met een nieuwe motorfabrikant niet makkelijk is. Maar het doel is, en dat heb ik iedereen verteld, dat we gaan voor het kampioenschap. Vanaf het eerste moment. Geen excuses.”