Christian Horner begrijpt emoties Daniel Ricciardo

(c) Red Bull Racing

De frustraties bij Daniel Ricciardo liepen na de Grand Prix van Mexico hoog op. De Australiër viel in de slotfase met een koppelingsproblemen uit en zag de tweede plaats in rook opgaan. Christian Horner heeft begrip voor de frustratie van Ricciardo na afloop van de race. De teambaas van Red Bull Racing hoopt dat Daniel Ricciardo het seizoen wel op een goede manier kan afsluiten.

Ricciardo liet na zijn achtste uitvalbeurt van het seizoen weten dat hij geen zin meer heeft om achter het stuur van RB14 te kruipen. “Hij had net een extreem frustrerende middag achter de rug. Dan kun je natuurlijk wel begrijpen dat de emoties hoog oplopen. Dat geldt overigens niet alleen voor hem, maar voor het hele team. We keken op dat moment naar een potentieel één-tweetje, hetgeen heel waardevol voor ons zou zijn geweest”, laat Horner aan Motorsport.com weten.

Horner heeft na de wedstrijd niet meer gesproken met Ricciardo. “Hij wilde logischerwijs zo snel mogelijk weg van het circuit, maar we praten wel als alles een beetje gekalmeerd is.”