Hamilton roemt samenwerking met Bottas

(C) Mercedes AMG

Lewis Hamilton werd afgelopen zondag voor de vijfde keer wereldkampioen Formule 1. De Engelsman heeft die titel naar eigen zeggen mede te danken aan zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

“In termen van respect en samenwerking is dit het beste dat ooit in de Formule 1 heeft bestaan”, aldus een complimenteuze Hamilton, die vervolgt: “Ik zie hoe hard hij werkt, en we spelen geen spelletjes om elkaar te dwarsbomen. In tegendeel; we werken juist samen. Er zijn momenten geweest dat ik iets heb bedacht voor de set-up van mijn auto en dat vertel ik dan aan hem.”

Bottas was aan het begin van dit jaar nog boos toen teambaas Toto Wolff hem een perfecte wingman voor Hamilton noemde, en deed verhalen dat hij tweede rijder zou zijn af als onzin. Maar gedurende het seizoen veranderde de rol van de Fin en moest hij zijn meerdere erkennen in Hamilton. Zo hielp hij in Rusland nadrukkelijk zijn teamgenoot aan de zege, door tijdens de race in te houden en hem voorbij te laten gaan. Hamilton had het daar moeilijk mee, geeft hij nu toe: “Diep in mijn hart wil ik een race winnen door te strijden. Wat er in Rusland gebeurde voelde vreselijke, iedereen in het team voelde dat.”

Het is de vraag of Hamilton met de titel op zak in de komende Grands Prix wat terug gaat doen voor Bottas.